Bekijk 'Ondernemend' met Erik Buursema, Marcel Meijer en Tim de Zwart (video)

Emmen – In de eerste aflevering van 'Ondernemend' in Emmen zijn centrummanager Marcel Meijer, Erik Buursema van Bouwbedrijf Buursema uit Erm en Tim de Zwart van InDiv Solutions te gast. Bekijk de uitzending hieronder:

De presentatie is in handen van Andries Ophof en Wouter Bessels.

Tim de Zwart van Indiv Solutions uit Emmen is zo'n voorbeeld van een ondernemer die via de Ondernemersfabriek een coach heeft gekregen om zo af en toe te sparren. De Ondernemersfabriek helpt in heel Drenthe jonge startende ondernemers bij het opstarten van een bedrijf. Daarbij zetten ze onder andere ervaren ondernemers in. De Zwart vertelt daarover.

Erik Buursema is ook te gast. Hij is eigenaar van een bouwbedrijf in Erm en daarnaast voorzitter van Bouwend Nederland afdeling Drenthe. Buursema vertelt over de stand van zaken in de bouw.

Centrummanager

De derde gast is interim-centrummanager van Emmen, Marcel Meijer. Een deel van de week is Meijer bezig met zijn webshop en het andere deel probeert hij als citymanager om Emmen op de kaart te zetten. Dat gaat volgens Meijer prima. Zeker met de komst van Wildlands, het Atlas Theater en het Raadhuisplein, zijn bezoekers positief over wat ze zien. Die aantallen bezoekers moeten nog veel groter worden. 'In Duitsland is nog voldoende potentieel', aldus Meijer.

'Ondernemend' is een samenwerking tussen Boom uitgevers Nieuwsmedia en RTV Drenthe en wordt uitgezonden vanuit de Ondernemersfabriek in Emmen. Het programma is iedere zondag te zien bij RTV Drenthe om 10.00, 14.00, 16.00 en 22.00 uur en online via o.a. www.emmen.nu, www.coevordenhuisaanhuis.nl en www.drenthenu.nl.