Kerken protesteren tegen betaald parkeren

Emmen - De christelijke gereformeerde Kerk aan de Sterrenkamp en protestantse wijkgemeente Emmen-Centrum Kapel aan de Kapelstraat protesteerden maandag tegen het verruimen van de betaaltijden voor parkeren in het centrumgebied.

Dit is de leden van beide kerkgemeenschappen tegen het zere been, want dat betekent dat er ook op zondagochtend, tijdens de kerkgang, moet worden betaald. ‘Juist op deze dag ligt dat gevoelig’, aldus inbrenger Piet Bloemberg, die namens beide instanties sprak tijdens de commissievergadering van de gemeente Emmen. ‘De kerkdienst zou na een uur moeten worden onderbroken om de parkeermeters bij te vullen.’ Onwenselijk, als je ook nog bedenkt veel leden slecht ter been zijn’, aldus Bloemberg.

CDA, Christenunie en Seniorenbelang Noord sloten zich daarbij aan en zagen ook graag dat deze tijden gewoon gratis blijven. Wethouder Rene van der Weide (Wakker Emmen) wil echter niet wijken. De wethouder wil aanhaken bij de tarieven die Q-Park op parkeervelden bij Wildlands en Utopolis hanteert. Op die manier kunnen verkeersstromingen voldoende worden gereguleerd.

‘Als we gratis parkeren op zondagochtend mogelijk maken, zoeken Wildlandsbezoekers de gratis parkeerplekken in het centrum op. Ruimte die eigenlijk bedoeld is voor het winkelend publiek.’ Bovendien herinnert Van der Weide de raad er aan dat het college gevraagd om is om betaald parkeren tijdens de avonduren uit te breiden. In overleg met de ondernemers is daar ook de zondagochtend aan toegevoegd, aldus de wethouder.