Kenniscafé werpt blik in toekomst Emmen

Emmen - Kenniscafé Emmen trapt het nieuwe seizoen op woensdag 14 september af met een onderwerp dicht bij huis: de toekomst van Emmen.

Vorig jaar bleek dat inwoners van de gemeente Emmen tot de gelukkigste Nederlanders behoren. Maar waarom zijn we hier zo gelukkig? Wat is het dat de kwaliteit van leven in de gemeente zo positief beïnvloedt?

Het zijn vragen die zowel onderzoekers als beleidsmakers bezig houden. Want nu de gemeente Emmen met onder meer de centrumvernieuwing een aantal grote projecten heeft afgerond, is het hoog tijd om de blik weer naar voren te werpen. Waar moet de gemeente de komende jaren de accenten leggen om het ‘geluksgevoel’ vast te houden en te versterken? En welke kansen en onzekerheden komen voort uit alle demografische, economische, sociale, technologische, ecologische en politieke veranderingen?

Dènis Assen en Albert Postma

In dit kenniscafé, dat in samenwerking met de gemeente Emmen is opgezet, staan deze vragen centraal. Onder leiding van de Emmer citymarketeer Dènis Assen en lector Albert Postma van Stenden Hogeschool nemen we een kijkje in de toekomst. Daarbij krijgt u als bezoeker alle ruimte om mee te praten.

Dènis Assen is vanuit de Stichting Marketing Regio Emmen al enkele jaren betrokken bij de promotie van Emmen. Hij zal de bezoeker in woord en beeld vertellen hoe de gemeente er wat betreft imago en beleving voor staat.

Albert Postma is toekomstonderzoeker en scenarioplanner bij de het European Tourism Futures Institute van Stenden Hogeschool. Sinds zijn benoeming tot lector in 2010 levert hij een bijdrage aan toekomst- en veranderingsgerichte projecten in binnen- en buitenland.

Het Kenniscafé op woensdag 14 september begint om 19.30 uur. De locatie is restaurant Stones in Stenden Hogeschool aan de Van Schaikweg 94 in Emmen. De  entree is gratis, net als de koffie en het hapje en het drankje achteraf. Vooraf aanmelden is gewenst en kan eenvoudig via onze website.