Politie verdenkt 20 minderjarigen van vernielingen dierentuin

Emmen – De politie verdenkt 20 minderjarigen van de gepleegde vernielingen in het oude dierenpark. Dat heeft politiewoordvoerder Ron Reinds bekendgemaakt.

Volgens Reinds is het politieonderzoek naar de vernielingen, die tijdens Pinksteren in de voormalige zoo werden gepleegd, zo goed als afgerond. Tegen 20 verdachten is proces-verbaal opgemaakt en de zegsman verwacht niet dat daar nog veel personen bijkomen. ‘Het kan zo zijn dat deze groep nog andere mogelijke medeplegers aanwijst, dus we zeggen nooit nooit.’ De bal ligt nu bij het Openbaar Ministerie, die zich gaat bezighouden met het bepalen van de strafmaat.

Moeten daders betalen?

De totale schade van de vernielingen in het oude dierenpark, is door de gemeente Emmen vastgesteld op 103.000 euro. Het bedrag is inclusief de herstelwerkzaamheden die achteraf moesten worden verricht. De gemeente legt de claim neer bij de rechter. Die moet uiteindelijk bepalen of en wat de daders moeten betalen. Tevens is het aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of er rekening wordt gehouden met het feit dat een deel van de dierentuinpanden op de nominatie staat om gesloopt te worden.

Lees ook:
Totale schade vernielingen in oude dierenpark is 103.000 euro
Jongeren dringen opnieuw oude dierenpark binnen
Tien aanhoudingen in zaak vernielingen oude dierenpark
Vijf minderjarige jongeren aangehouden voor vandalisme in oude dierenpark
'Vandalen dierentuin tussen 13 en 20 jaar oud'
Ingo Leth: ‘Met beschadigde schilderijen langs scholen vandalen’
Vandalen oude dierenpark Emmen zijn te zien in filmpjes
'Oude dierenpark moet beter worden beveiligd'
Vandalen slaan flink toe in oude dierentuin