Leden WKE-16 kiezen bestuur

Emmen - De leden van WKE-16 hebben donderdagavond tijdens de eerste officiële algemene ledenvergadering de statuten vastgesteld en een negenkoppig bestuur gekozen.

De vergadering werd in eerste instantie voorgezeten door Bert Oldenburger; hij fungeerde als neutrale voorzitter. Na de verkiezing van het bestuur gaf hij het stokje over aan de nieuwe voorzitter Harm Bakker voor het verdere verloop van de vergadering.

Naast voorzitter Harm Bakker werden gekozen, secretaris Dirk Jan Gossen, penningmeester Berry Oosting en wedstrijdsecretaris Frank Brookman. Als algemene bestuursleden werden gekozen Jan Wolters, Jan Wolters (van Harm en Willie), Jan Bakker, Koop Hindriks en Hendrik Wardenburg. Volgens woordvoerder Dirk-Jan Gossen was de benoeming binnen een kwartier beklonken. 'Er was sprake van een grote eensgezindheid onder de leden. Iedereen is tevreden over de afhandeling van het vorige hoofdstuk van de voetvalclub.' Met goede moed en een schone lei is de blik op de toekomst gericht, aldus de zegsman.

'Huishoudboekje doorlichten'

Tijdens de vergadering deelde het bestuur mee dat het de intentie heeft om twee keer per jaar de leden bij te praten over de gang van zaken. Gossen: 'Tijdens deze momenten krijgen leden de kans om het huishoudboekje van de club door te lichten. Op deze wijze willen wij de eerdere ontstane problemen in de toekomst voorkomen.' De woordvoerder verwijst hiermee naar het faillissement dat de rechter in februari over WKE uitsprak. Die werd aangevraagd door de Belastingdienst, die 2,4 miljoen euro van de voetbalclub claimde. Zo'n situatie mag zich nooit meer voordoen, stelt Gossen. 'Zoiets gaat uiteindelijk ten koste van de club en van de jongens.'

WKE-16 speelt volgende week zaterdag uit tegen VV Borgercompagnie in Veendam. Op 4 september is de eerste thuiswedstrijd tegen de Valther Boys.

Lees ook:
Confetti vliegt door de lucht bij start WKE-16
KNVB haalt WKE per direct uit competitie
WKE ziet af van hoger beroep: faillissement definitief
WKE gaat in hoger beroep tegen faillissement
Rechter verklaart WKE failliet