Spetteren kan weer in pierenbadje Emmermeer

Emmen - Het onlangs afgesloten pierenbadje in de wijk Emmermeer wordt vrijdag 29 juli om 11.30 uur feestelijk heropend. Dat maakte plaatselijk beheerder Jan de Klein dinsdag bekend. Vanwege het warme weer is deze week de kraan al open gedraaid.

Volgens De Klein wordt de heropening feestelijk luister bij gezet. Zo komt wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) langs om het lintje door te knippen. Naast een hapje en drankje, wordt er die dag ook gezorgd voor muziek. Maar liefhebbers van watervertier hoeven dus niet tot de 29e te wachten om verkoeling te zoeken bij de speelplaats aan de Beentepol. Vanwege de huidige, zonnige temperaturen is de speelvoorziening deze week alweer in gebruik genomen. Vele buurtkinderen grepen dan ook hun kans om er weer lekker te spetteren.

Bacteriën

Eind april sloot Waterleidingsmaatschappij Drenthe (WMD) de speelvoorziening af vanwege het stilstaande water. Het vasthouden van water is vanwege het risico op bacterievorming in strijd met de wettelijke eisen die de provincie stelt aan dit soort buitenbaden. Bovendien voldeden de aanwezige sproeiers, verantwoordelijk voor de watertoevoer, niet aan de uitgangspunten van de WMD. Wanneer het waterbadje vol met water staat, is de kans namelijk groot dat bacteriën via de sproeikoppen in de waterleiding terecht komt.

Water in beweging

De gemeente Emmen volgde eind mei het advies op van plaatselijk beheerder Jan de Klein. Hij stelde na het buiten werking stellen enkele simpele ingrepen voor om het negatieve advies van de WMD weg te poetsen. De sproeiers zijn vijf centimeter boven de maximale overstroom van het pierenbad geplaatst. Verder zorgt een afvoer in het midden van het bad er voor dat het water voortdurend in beweging blijft.