Keep de Koepel zoekt naar ideeën

Emmen - Het bestuur van Keep de Koepel is nog steeds op zoek naar geld en ideeën om de onlangs gerenoveerde muziekkoepel op de markt een tweede leven te geven.

De stichting heeft volgens penningmeester Werner Velthuis jaarlijks ongeveer 15 duizend euro nodig om  een seizoen lang volop activiteiten te organiseren. Een sober programma kost 5000 euro. Twee maanden geleden zijn de laatste werkzaamheden afgerond en sindsdien is het redelijk stil op de koepel, erkent Werner Velthuis. ´Er zijn wel activiteiten geweest, zoals concerten voorafgaand aan de raadsvergadering. Maar het moet nog gaan bruisen’, aldus de bestuurder. Hij hoopt dat het gaat om de stilte voor de storm. ‘De renovatie en alles eromheen heeft veel tijd gekost. We gaan ons nu volledig richten op het creëren van reuring op en rond de koepel. We hebben daarmee de creativiteit van Emmenaren hard nodig. Die hebben ons massaal gesteund om het bouwwerk te redden, maar daarna bleef het stil. Hopelijk komen de ideeën nu massaal binnen om ons te inspireren. Dat zou geweldig zijn.’

Die denkkracht is hard nodig. De vier bestuursleden van Keep de Koepel hebben energie genoeg maar te weinig tijd om zelf alles te bedenken. Velthuis benadrukt opnieuw dat iedereen welkom is om aan te schuiven bij de brainstormsessie. ‘We kunnen en willen het niet alleen.’ De organisatie gaat na de zomer daarom ook in gesprek met ondernemers, scholen en de gemeente om hun ideeën te horen.

Een financiële bijdrage is ook welkom. Velthuis: 'Als 500 van onze 1000 Facebook-volgers een tientje zouden schenken hebben we al een leuk bedrag bij elkaar.’ Het heilige vuur van het bestuur brandt duidelijk nog volop.

De bestuurder verwacht echter dat er dit jaar waarschijnlijk weinig meer gaat gebeuren in de koepel. ‘De Koepel is sinds kort een officiële trouwlocatie. Ik hoop dat er veel trouwlustigen hier in het huwelijksbootje willen stappen. Maar ook al komen er binnenkort veel ideeën binnen dan moeten die nog uitgewerkt worden. Het zit er dus dik in dat we pas in 2017 echt reuring krijgen in de koepel.´