Eerste editie Emmen Goes Eco smaakt naar meer

Emmen - Veel gezelligheid en drukte gisteren tijdens de allereerste editie van Emmen Goes Eco plaats. Op het Marktplein en Noorderplein kregen een mensen een mooie indruk van wat er allemaal bij een groene levensstijl komt kijken.

Op de Eco-Fair voor de Grote kerk maakte het publiek kennis met allerlei ecologische, biologische en fairtrade producten. Voor kinderen was er ook van alles te doen. Zij konden helpen bij de aspergeschilmachine, creatief aan de slag met takken, een speurtocht doen of spelen met de Eco-Farm.

Op het Energy-Plein trokken vooral de elektrische Tesla, de Waterstofauto en de Solarboot van het Drenthe College veel bekijks. Kinderen konden hier een selfie maken in de ElektroKart of badzout maken bij de studenten laboratoriumtechniek van het Drenthe College. Velen bleven even stilstaan bij de imposante SmartFlower van bijna 6 meter hoog. Deze bloem met bladeren van zonnepanelen was van grote afstand al te zien.

Wethouder Jisse Otter maakte de winnaar van de ontwerpwedstrijd bekend. Speciaal voor de uitreiking stoof de waterstofauto met Miss Emmen en het winnende ontwerp het marktplein op. De winnares was Maaike Rensen. De tasjes met haar ontwerp – in een beperkte oplage van 100 stuks - werden vanaf dat moment verkocht op de markt. Deze zijn in een beperkte oplage te koop via de website en Facebookpagina van Emmen Goes Eco en bij de galerie van Ingo Leth in het entreegebouw van de voormalige dierentuin.

Initiatiefnemer Linda Meijer blikt terug met grote tevredenheid en kijkt nu al uit naar volgend jaar. De bezoekers waren enthousiast en veel deelnemers hebben aangegeven er de volgende keer graag weer bij te zijn.