Abonnementsverkoop Wildlands breekt record

Emmen - De abonnementen verkoop bij Wildlands Adventure Zoo loopt boven verwachting. Eind vorige week werden er 60 duizend abonnementen afgenomen. Een aantal dat de parkdirectie eigenlijk pas in december dacht te halen

Het is momenteel alle hens aan dek voor de ruim 300 medewerkers van Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Waar je in het oude park hooguit 1500 bezoekers per dag langs de kassa’s zag gaan, schieten er momenteel gemiddeld 6000 per dag langs de ingang van Wildlands. Met regelmatig een uitschieter naar boven. In het voormalige Dierenpark Emmen zou de vlag in top zijn gegaan voor twee van dit soort topdagen per week.

Meer dan verwacht

Hoofd Marketing Irene Louwrier zit op het Raadhuisplein bij de ingang even mensen te kijken. Die zijn er dus meer dan genoeg te zien. Vooral kinderen passeren op dat moment de kassa’s. ‘Wildlands is nieuw en dus erg in trek bij schoolreisjes', legt ze uit terwijl de lange slieren kids vrolijk verder zingen over hun potje met vet.  ‘We zitten sinds de opening in maart al ruim 12 procent boven het verwachte bezoekersaantal. De 1 miljoen mensen aan het eind van dit jaar gaat zeker lukken als er geen gekke dingen gebeuren', aldus de marketingchef van Wildlands.

Niet achteroverleunen

Alle reden voor tevredenheid dus bij het parkmanagement.  ‘Denk trouwens niet dat Wildlands nu achteroverleunt.  Er wordt hard gewerkt aan reclame- en wervingsacties voor de rustiger tijden. 'Het is prettig dat je nu de tijd kunt nemen. In het oude park waren er constant acties nodig om de bezoeker naar binnen te krijgen. Dat was een boeiende, maar moeilijke tijd', kijkt Louwrier terug.