Jett Rebel en Di-rect spelen op centrumfeest Emmen

Emmen - De centrumvernieuwing van Emmen is klaar en dat wordt in september drie dagen gevierd. Het feest begint 8 september met optredens van Jett Rebel en Di-rect op het Raadhuisplein.

Het gratis toegankelijke 'centrumfeest' valt samen met Festival De Opening, de start van het culturele seizoen. Het Atlas Theater opent officieel op 14 en 15 oktober.

Di-rect

Di-rect staat alweer 15 jaar aan de Nederlandse top en heeft een reeks radio en live klassiekers in de achterzak. De band vierde hun jubileum groots met een uitverkocht concert op het strand van Scheveningen. Na ruim 1500 shows en zeven studioalbums is deze act een geoliede machine die over het podium raast. Maar beslist geen routine. Elke show van deze Haagse rockbazen is weer anders. Een live show van Di-rect heeft nog altijd de energie van een jonge honden band en ook in Meppel brengen ze een show vol adrenaline en knallende alternatieve rock.

Jett Rebel

Jelte Tuinstra bestloot in september 2012 onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken. In het voorjaar van 2013 verscheen Jett Rebels eerste EP met de titel 'Venus'. Dat album werd aan het einde van dat zelfde jaar gevolgd door ‘Mars’. Jett Rebel later dat jaar op Pinkpop en ontving in 2013 en 2014 twee Edisons voor ‘Beste nieuwkomer’. Eind 2014 volgde zijn eerste album 'Hits for kids' en verkocht hij een lange clubtour uit. In de loop van 2015 verscheen het live-album 'Tight like a baby tiger - Live in Paradiso'. Dit jaar verrast Jett Rebel met 'Truck', zijn tweede soloplaat, dat de eerste in een serie van drie dit jaar te verschijnen albums is.