Philips-medewerkers krijgen alsnog ontslag

Emmen – De 130 medewerkers van de Philips Lighting-fabriek in Emmen hebben alsnog hun ontslag gekregen.

In december kondigde de directie van Philips al aan dat het bedrijf haar deuren in het vierde kwartaal de deuren zou sluiten. Tegelijkertijd werd bekend dat de 130 vaste medewerkers en tientallen flexkrachten hun baan zouden verliezen.

Chezz Partners

De hoop was gevestigd op de bedrijvengroep Chezz Partners uit Breda die verkondigde per 1 januari 2017 twee nieuwe bedrijven te beginnen op het terrein van Philips in Emmen. Afspraak was dat Philips vanaf die datum definitief terugtrekt uit Emmen. Volgens de algemene procedure krijgen medewerkers een half jaar van tevoren hun ontslag aangezegd.

Voorrang

De nieuwe bedrijven zullen bij het werven van nieuw personeel de voormalige werknemers van de fabriek in Emmen voorrang geven bij de invulling van de personeelsbehoeften voor 2017 en de jaren daarna. Maar volgens de directie van Chezz is er meer tijd nodig om de nieuwe bedrijfsinitiatieven goed op de rails te zetten. Hoeveel mensen uiteindelijk mee kunnen naar de nieuwe ondernemingen, is afhankelijk van het succes van het geheel.

Slimme verlichting

Chezz is een groep van hightech MKB-bedrijven, onder andere in de industriële toelevering, sensortechnologie en draadloze producten. Het eerste bedrijf dat Chezz wil vestigen in Emmen, gaat zich toeleggen op de ontwikkeling en verkoop van slimme, energiezuinige straatverlichting.