Oud-militair doet aangifte tegen Admilson R.

Hoogeveen - Een oud-militair doet aangifte tegen Admilson R. De Hoogevener R. werd vorig jaar nog tot 30 jaar cel veroordeeld vanwege drie roofmoorden. R. zou in 2010 een handgranaat hebben laten ontploffen in een pantservoertuig in Afghanistan.

Defensie heeft nooit kunnen vaststellen wie de handgranaat liet ontploffen en ontsloeg beide soldaten. De oud-collega van R. wil nu eerherstel. Dat meldt Nu.nl

R. zit nu in de gevangenis

R. zit nu nu een gevangenisstraf uit wegens de moorden op Berend Smit en het echtpaar Veenendaal. In 2010 diende hij in het leger in Afghanistan. Daar deden zich een aantal incidenten voor. Oud-rechercheur Dick Gosewehr deed voor De Telegraaf onderzoek naar de zaak. Hij concludeert dat R. opzoek was naar een heldenstatus. Op 7 maart 2010 zou hij een handgranaat hebben laten ontploffen in een pantserwagen. Hij wilde zo zijn collega redden. De marechaussee concludeerde dat een van beide militairen de ontploffing moet hebben veroorzaakt. Omdat beiden zwegen kon niet worden vastgesteld wie dat was en ontsloeg defensie de militairen oneervol. De collega van Admilson R. is er volgens zijn advocaat van overtuigd dat R. de aanslag heeft gepleegd en doet daarom nu aangifte.