Waardering voor Wildlands zit weer in de lift

Emmen – Wel eens geprobeerd om je rapportcijfer binnen een week met 2 volle punten op te krikken? In de meeste gevallen onmogelijk, maar niet voor Wildlands Adventure Zoo in Emmen.

De waarderingscijfers voor het belevenispark in Emmen schoten de afgelopen week de lucht in. Stond het gemiddelde nog op een 5,5 op Zoover vorige week, momenteel ligt dat op een 7,3.

Wildlands kreeg forse kritiek van ebzoekers op online beoordelingssites zoals Zoover, Tripadvisor en DagjeWeg.nl. Te hoge toegangsprijzen, te weinig dieren, te lange wachtrijen en voor mensen met een beperking moeilijk begaanbare paadjes. Landelijke media zoals de Telegraaf en actualiteitenprogramma EenVandaag trokken daarop naar Emmen om directeur Frankwin van Beers aan de tand te voelen over het digitaal gespuwde gal. Die beloofde niet alleen verbetering, maar stelde ook niet wakker te liggen van de kritiek. Het park wordt een succes, aldus een immer optimistische Van Beers.

Krap een week later schijnt de houding van het publiek tegenover het park ingrijpend te zijn veranderd. Een grote golf sympathie is over de beoordelingssites heen gespoeld en het park krijgt cijfers waar menig scholier stikjaloers op zou zijn, bijna allemaal achten, negens en tienen. Hier en daar steekt er nog een venijnige 3 of een pinnige 2 de kop op, maar ze zijn in vergelijking met vorige week zwaar in de minderheid.

Verbeteringen

Parkwoordvoerder Hanneke Wijshake noemt alle steunbetuiging hartverwarmend, maar dat betekent niet dat Wildlands de geuite kritiek naast zich neerlegt. ‘Het spoort ons alleen maar aan om er nog meer vaart achter te zetten.’

Een van de grootste struikelpunten was het tekort aan informatiebordjes. Volgens Wijshake worden die naar verwachting nog deze week geplaatst. Plaatsing van ticketzuilen bij de Grab And Go winkel bij de ingang moet oponthoud bij de huidige kassa’s voorkomen. De klacht dat er te weinig dieren zijn wordt door de natuur zelf grotendeels opgelost, namelijk voortplanting. ‘Net zoals je een huis op de groei koopt, hebben wij ruimte voor grotere kuddes.’ Van Beers gaf tijdens de uitzending al aan dat door het verwijderen van rotspartijen het zicht op de dieren gaat verbeteren.

Ruimere spreiding

De lange wachtrijen in de meivakantie, ziet het park als een momentopname. Maar straks breekt er weer een nieuwe vakantieperiode aan. De zomer staat per slot van rekening voor de deur. Ook daar voorziet Wijshake weinig problemen. De zomervakantie beslaat meerdere weken, dus er is sprake van een ruimere spreiding van de bezoekers. Vooralsnog verwachten we dat goed op te kunnen vangen.’

Lees ook:
Directeur Wildlands: 'Ik lig niet wakker van klachten'