Politie krijgt acht tips binnen over woningbrand Weytackers

Emmen – De dader die op 17 februari en woning aan de Weytackers in Emmen in brand heeft gestoken heeft mogelijk letsel aan een hand opgelopen. Dat bleek dinsdagavond bij Opsporing Verzocht. Er zijn inmiddels acht tips binnengekomen bij de politie.

Woordvoerder Nathalie Schubart van politie Drenthe vermoedt dat de dader iets brandbaars naar binnen heeft gegooid. Onderzoek van de brievenbus van de woning moet op het Nederlands Forensisch Instituut duidelijkheid daarover geven.

Op de bewuste ochtend redde Jessica Wever haar twee dochtertjes Marissa (6) en Lorena (8) uit de woning, voordat zij zelf bezweek aan de enorme hete rook in de woning. Schubart vertelde dat het slachtoffer wel nog belde met alarmnummer 112, maar op een gegeven moment was Wever niet meer hoorbaar. De gillende kinderen wel. Zij wonen overigens nu bij hun vader in de Emmer wijk Angelslo.

De politie hoopt met de uitzending van vanavond meer en vooral nieuwe tips binnen te krijgen over de dader. Tevens hoopt zij duidelijkheid te krijgen over drie of vier mannen die naar de brand stonden te kijken, maar op het moment dat de brandweer arriveerde in de richting van de Vleerackers liepen.

Justitie maakte maandag al bekend dat de gouden tip in deze zaak wordt beloond met 10.000 euro.

De uitzending van Opsporing Verzocht is online nog tot 10 mei 20.30 uur terug te zien via deze link. De herhaling is 4 mei om 11.40 uur op NPO2.

Lees ook:
Dodelijke brand Weytackers in Opsporing Verzocht