Advocaat moordbroers Hoogeveen wil extra onderzoek

Hoogeveen / Dwingeloo / Exloo - De advocaat van de 31-jarige Admilson R. uit Hoogeveen en zijn jaar jongere broer Marcos R. wil dat er extra onderzoek komt. Dit bleek maandag tijdens het hoger beroep.

Tijdens de regiezitting in Leeuwarden werd voorgesteld dat een deskundige op het gebied van adoptie meer duidelijkheid moet geven over de zak. De broers zijn geadopteerd uit Brazilië. Binnenkort neemt de rechtbank over dit verzoek een besluit. De zaak werd maandag nog niet inhoudelijk behandeld. 

De twee broers worden verdacht van het vermoorden van een echtpaar uit Exloo en een man op het Dwingelderveld. De rechtbank Noord-Nederland veroordeelde de oudste broer tot een gevangenisstraf van 30 jaar en tbs met dwangverpleging. De jongste broer werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar.

De rechtbank sprak beide broers vrij van moord op Berend Smit uit Dwingeloo, omdat geen sprake zou zijn van voorbedachte rade. De oudste broer werd veroordeeld voor doodslag met beroving van Smit. De jongste broer werd veroordeeld voor diefstal met geweld met als gevolg de dood van Smit. Beide broers werden wel veroordeeld voor moord op het echtpaar Veenendaal. Hier oordeelde de rechtbank dat wel sprake was van voorbedachte rade.