Foto's Dierenpark Emmen verbinden oude dierentuin met Wildlands

Emmen - In het centrum van Emmen is vrijdagmiddag de fototentoonstelling van ToentotZoo geopend. Dit gebeurde door wethouder Bouke Durk Wilms. De foto’s staan in het gebied tussen de oude dierentuin en de entree naar Wildlands over het Raadhuisplein.

Dierenpark Emmen sloot eind vorig jaar na 81 jaar definitief de deuren. In de afgelopen 81 jaar zijn er in het Noorder Dierenpark Emmen miljoenen kiekjes gemaakt.

Het initiatief voor de fototentoonstelling is genomen door Stichting Pentafoor. Zij hebben vorig jaar iedereen die de afgelopen 81 jaar foto’s in Dierenpark Emmen heeft gemaakt benaderd om deze in te sturen. Een jury onder voorzitterschap van burgemeester Bijl heeft 800 inzendingen beoordeelt. Het zijn volgens de stichting foto’s van bijzondere gelegenheden, ontroerende momenten, onverwachte gebeurtenissen, grappige gebeurtenissen en vaak is er een verhaal bij, een herinnering. Ze vormen, achter elkaar gezet, een tijdsbeeld van 81 jaar Dierenpark Emmen, vastgelegd door de bezoekers. 

De uitvergrote foto’s zijn de komende twee maanden nog te zien.