Vertrek gedeputeerde Ard van der Tuuk is 'jammer' en 'apart'

Assen - Ard van der Tuuk stopt als gedeputeerde bij de provincie Drenthe. Voor veel Drentse politici komt zijn vertrek totaal onverwacht. Woorden als 'jammer', 'spijtig' en 'apart' komen veelvuldig voor in de reacties.

Het vertrek van Van der Tuuk is vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de provincie. De PvdA'er was sinds 2011 lid van het college van gedeputeerde staten van Drenthe.

Er wordt verbaasd en teleurgesteld gereageerd op het vertrek van de PvdA'er uit Schipborg:

Triest

De samenwerking zou niet meer zijn wat het is geweest. Dit zou voor Van der Tuuk de reden zijn om op te stappen. Commissaris van de koning Jacques Tichelaar noemt het vertrek van de gedeputeerde 'in- en in triest'.

De directe aanleiding voor het vertrek van Van der Tuuk is niet duidelijk, hoewel er wordt gesproken van een 'verschil in bestuurstijl'.

Politicus van het jaar

In 2014 werd Van der Tuuk nog gekozen tot Drents Politicus van het Jaar. Hij werd door de jury omschreven als 'een bruggenbouwer die zijn lastige portefeuille goed op orde heeft weten te houden en iemand die daarnaast een goede antenne heeft voor wat leeft bij andere partijen en in het veld'. De PvdA moet nu op zoek naar een vervanger voor Van der Tuuk.

Volgens gedeputeerde Henk Brink zijn er 'scheurtjes' ontstaan in het team en klikte het niet altijd even goed tussen Van der Tuuk en de rest van het college:

In 2014 werd Van der Tuuk Drents Politicus van het Jaar: