Pabo-studenten zetten benefietconcert op voor onderwijs in Afrika

Emmen - In Café Groothuis in Emmen wordt zondag 10 april een benefietconcert voor Edukans gehouden. Edukans zet zich in voor beter onderwijs aan kinderen in ontwikkelingslanden, 'omdat onderwijs echt helpt'.

Het hoofdoptreden wordt verzorgd door de band Level Up, maar er zijn ook optredens van het koor Vocal Harmony Pro en van groep 5 en 6 van basisschool De Diedeldoorn.

De initiatiefnemers achter het concert zijn drie tweedejaars pabostudentes van Stenden Hogeschool. Laura Peters (21) en Sharon Fiege (19) gaan in mei als vrijwilliger naar Malawi. Tessa Hingstman (21) gaat in juli naar Kenia. Zij gaan er lesgeven, maar verzorgen ook workshops om de leraren daar te laten delen in de kennis die ze hier hebben opgedaan.

Sharon vertelt wat hen beweegt: ‘De kinderen hier hebben al zoveel kansen.' ‘En natuurlijk is het een hele gave reis’, zegt Laura. ‘Waar jezelf vooral ook veel van leert’, vult Tessa aan.

In Afrika is een grote behoefte aan onderwijsmateriaal. De studentes willen daarom niet met lege handen naar Malawi en Kenia. Omdat Laura zangeres is in de band Level Up, ontstond het idee voor een benefietconcert. Level Up speelt muziek uit de jaren 60, maar ook hits van nu. Het concert begint om 15.00 uur.

Meer informatie op Facebook: www.facebook.com/events/529377667233910