Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

Wildlands geopend voor publiek

Op 25 maart zijn de poorten van Wildlands Adventure Zoo Emmen open gegaan voor de gasten. Heel wat bezoekers verzamelden zich bij de ingang om te proberen als allereerste het nieuwe park te betreden.

In korte tijd werden die eerste honderden bezoekers door de poortjes naar binnen geloodst en kon iedereen kennis maken met alle bijzondere en onverwachte kanten van Wildlands. De tocht met de safari-truck over de savanne bijvoorbeeld verliep elke keer weer anders, omdat neushoorns, impala’s, zebra’s en met name de giraffen zich niets van de truck aantrokken. Het gebeurde zelfs dat de giraffen midden op de weg bleven staan, waardoor de safari-truck een poosje moest wachten. De gasten in het voertuig vonden het alleen maar prachtig.

Nu alle dieren in de buitengebieden rond lopen, is het mooi om te zien dat verschillende verwachtingen van de ontwerpers en bouwers helemaal uitkomen. De nieuwe mannetjesleeuw bijvoorbeeld nam direct zijn positie in op de hoge rotsen van waaruit hij prachtig uitzicht heeft over de savanne. De kudde nijlpaarden had geen moeite te water te gaan en zich voor het glas te vertonen, zodat de bezoekers de dieren ook onder water konden zien. Dat was een fantastische ervaring.