Centrum Emmen wacht druk paasweekend

Emmen - Morgen, Goede Vrijdag, opent Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het centrum van Emmen bereidt zich voor op misschien wel de drukste dagen van het jaar.

Tijdens het paasweekend brengen veel mensen een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo of gaan een dagje winkelen in het centrum. De gemeente heeft de afgelopen periode verschillende maatregelen genomen, zodat alle bezoekers het centrum van Emmen goed kunnen bereiken.

Bezoekers aan het centrum van Emmen kunnen in parkeergarage Westerstraat of parkeergarage Willinkplein parkeren. Speciale borden op de Hondsrugweg geven de routes aan naar deze parkeergarages. Daarnaast zijn er de nodige parkeerplaatsen aan de straat. Verwachting is dat er tijdens het paasweekend veel verkeer naar Emmen komt. Daarom kan het iets langer duren om het centrum te bereiken.

Extreme drukte

Wanneer het te druk wordt in het centrum,geven de parkeer informatie borden aan om de auto’s te parkeren bij het stadion de Meerdijk. Het parkeren op deze parkeerterreinen is gratis. Vanaf het stadion rijden dan bussen naar Wildlands en het centrum van Emmen toe. Het vervoer naar en van Wildlands (retourtje) kost €6,- per gezin.

Openbaar vervoer

Bezoekers die met de trein naar Emmen komen kunnen vanaf het NS-station de borden richting het centrum en Wildlands volgen. Ook de streekbussen stoppen bij het NS-Station.