Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

De opening van Wildlands

Afgelopen vrijdag heeft koning Willem-Alexander de officiële opening verricht van Wildlands Adventure Zoo Emmen.

De openingshandeling vond plaats in de grote tropische kas van Jungola, maar voor hij de opening verrichtte, maakte de koning eerst de spannende tocht in de Arctic-1, het prototype onderzoeksvoertuig in Nortica en bracht hij een bezoek aan de ijsberen. Een onderdeel van Wildlands waar hij beslist een kijkje wilde nemen.

De drie jonge vrouwtjesijsberen voelen zich inmiddels helemaal thuis in hun prachtige gebied in Nortica. Rennend over de ronde rotsen, duikend in het koude water en enthousiast in het water spelend met enkele (oranje) objecten lieten ze zien dat ze het goed naar hun zin hebben. Ze maakten tegelijk ook duidelijk, dat ze zich in en onder water heel makkelijk en ook sierlijk kunnen voortbewegen.

Twee van de drie ijsberen waren eerder al in Emmen te zien, de derde is pas begin dit jaar vanuit München naar Wildlands verhuisd. Binnen de kortste keren waren de drie beren zonder problemen aan elkaar en aan hun nieuwe omgeving gewend. Dat betekende dat op het moment dat de koning langs kwam, de ijsberen zich van hun beste kant lieten zien.