Koning Willem-Alexander opent Wildlands (foto's en filmpjes)

Emmen - Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag Wildlands Adventure Zoo Emmen geopend. Bij aankomst werd hij door honderden belangstellenden verwelkomd.

De Koning werd in Emmen ontvangen door Commissaris van de Koning in Drenthe, burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen en Mas Boom, Kamerheer van Zijne Majesteit de Koning in Drenthe. Na een rondleiding onthulde de Koning een plaquette. Ook waren er toespraken van wethouder Bouke Arends, Jan Kamminga namens van de Raad van Commissarissen en parkdirecteur Frankwin van Beers.

Van Beers zei vereerd te zijn door de komst van de Koning. ‘Dat betekent veel voor ons en voor Drenthe. Spijtig vind ik het dat de grondleggers van dit park helaas vanwege familieomstandigheden niet aanwezig kunnen zijn.’ Van Beers noemt Wildlands een uniek en onderscheidend themapark. ’Dieren spelen de hoofdrol in een park waar natuur, educatie en attracties hand in hand gaan. Emmen mag beretrots zijn op Wildlands!'

Wildlands opent volgende week vrijdag (Goede Vrijdag) voor het publiek.

Jungle, savanne en poolgebied

Wildlands vervangt het tachtig jaar oude dierenpark aan de Emmer Hoofdstraat dat eind december werd gesloten. Wildlands heeft een oppervlakte van 22 hectare en bevat drie werelden: een jungle, een savanne en een poolgebied. De werelden zijn zo natuurgetrouw mogelijk nagebouwd. Naast het creëren van onder andere een overdekte jungle van 18000 vierkante meter, hebben 7000 dieren een nieuw onderkomen gekregen.

De aanleg van het park kost ruim 200 miljoen euro. De attractie mikt op 1,3 miljoen bezoekers per jaar, vergelijkbaar met de hoogtijdagen van de oude zoo.

Lees ook:
Emmen klaar voor bezoek Koning Willem-Alexander
Wildlands klaar voor koninklijke opening
Testdagen Wildlands trekken duizenden mensen
Wildlands houdt ontruimingsoefening
Spannende tijden voor directeur Wildlands
Koning Willem-Alexander opent Wildlands