Emmen klaar voor bezoek Koning Willem-Alexander

Emmen - Koning Willem-Alexander opent vandaag Wildlands Adventure Zoo Emmen. Hij komt tegen 14.00 uur aan op het Raadhuisplein, waar inmiddels een paar honderd mensen staan te wachten.

Donderdag vond de oefening plaats, met medewerking van politie en hulpdiensten. 's Avonds werd tegen de geval van het Atlas Theater een led-scherm geplaatst.

De koning is daarmee de eerste officiële bezoeker van Wildlands. Een week later vrijdag 25 maart (Goede Vrijdag) kan iedereen op expeditie in Wildlands.

Wildlands vervangt het tachtig jaar oude dierenpark aan de Emmer Hoofdstraat dat eind december werd gesloten. Wildlands heeft een oppervlakte van 22 hectare en bevat drie werelden: een jungle, een savanne en een poolgebied. De werelden zijn zo natuurgetrouw mogelijk nagebouwd. Naast het creëren van onder andere een overdekte jungle van 18000 vierkante meter, hebben 7000 dieren een nieuw onderkomen gekregen.

De aanleg van het park kost ruim 200 miljoen euro. De attractie mikt op 1,3 miljoen bezoekers per jaar, vergelijkbaar met de hoogtijdagen van de oude zoo.

Lees ook:
Wildlands klaar voor koninklijke opening
Testdagen Wildlands trekken duizenden mensen
Wildlands houdt ontruimingsoefening
Spannende tijden voor directeur Wildlands
Koning Willem-Alexander opent Wildlands