Chantal Blaak geniet van zege in Ronde van Drenthe

Hoogeveen - ‘Dit is een hele mooie overwinning’, aldus Chantal Blaak na haar zege in de Ronde van Drenthe. Blaak was in de sprint te snel voor haar medevluchters Gracie Elvin, Trixie Worrack en Anna van der Breggen.

In de laatste anderhalve kilometer waren er verschillende demarrages, maar Blaak pakte in de laatste bocht definitief de leiding. ‘Toch niemand kwam mist ik dat ik ging winnen. Dat is een heerlijk gevoel. De laatste tien kilometer was ik behoorlijk zenuwachtig. Ik wist dat ik een goede kans maakte in de sprint maar je moet het wel doen na zo’n zware koers. De andere meiden zijn ook rap.’

Het werd onverwacht een zware koers. Het weer was goed. Dat betekent normaal dat het peloton vaak bij elkaar blijft. Daar was deze keer niks van te merken. Op twee kasseienstroken die elkaar 60 kilometer voor de finish opvolgden, viel het peloton volledig uit elkaar en ontstond de uiteindelijke kopgroep. Lange tijd volgde een tweede groep op een seconde op 20, maar de rensters in deze groep konden geen echter achtervolging organiseren. Dit kwam mede doordat de belangrijkste ploegen in de kopgroep vertegenwoordigd waren.