'Je moet het met elkaar doen’

Emmen - Een van de nieuwe sponsors van de Ronde van Drenthe is horecagroothandel Deli XL.

‘Deli XL is een echt traditionele Drentse groothandel. Het verzorgingsgebied van onze vestiging in Emmen is namelijk onder meer Drenthe. Van onze afnemers kregen wij de vraag of wij wat voor de Ronde van Drenthe zouden kunnen betekenen. Zo is het balletje gaan rollen’, vertelt Marco van der Land, vestigingsdirecteur van Deli XL in Emmen.
‘Je moet het met elkaar doen. Dat past bij ons. Of dat nu tijdens een beurs is of met het neerzetten van een evenement als Emmen Culinair, waar wij de grondlegger van zijn. Met elkaar een mooi product neerzetten, daar gaat het om. Dat geldt ook voor de Ronde van Drenthe.’ Volgens Van der Land heeft Deli XL in Emmen bovendien wel wat met de wielersport. ‘Deze locatie is van Harry Rondhuis geweest, de vader van Thijs Rondhuis. Thijs is een bekende naam in de wielerwereld. De cirkel is daarmee als het ware voor ons weer rond’, aldus de vestigingsdirecteur.
Over Deli XL vertelt Van der Land: ‘Wij zijn totaalleverancier voor de foodservicemarkt. Wij zijn onze klanten in horeca, catering en zorg van dienst.’ Het moederbedrijf is gevestigd in Zuid-Afrika waardoor de naam eigenlijk Bidvest Deli XL is.

Wielen

Zelf heeft Van der Land niets met wielrennen, zo bekent hij eerlijk. Toch is hij behoorlijk sportief aangelegd. En dan gaat het eveneens om twee wielen. ‘Ik doe aan mountainbiken, maar ik ben vooral fanatiek in de motorsport. Ja, die wielen passen wel bij mij. Als ik er tijdens de Ronde van Drenthe bij kan zijn, dan ben ik er graag bij, maar de kans is groot dat ik dan een endurancewedstrijd heb.’