WKE ziet af van hoger beroep: faillissement definitief

Emmen - Het is definitief over en uit voor WKE. De voetbalvereniging uit Emmen gaat niet in hoger beroep tegen het faillissement dat de rechter in Assen twee weken heeft uitgesproken.

Dat heeft advocaat Ronald Klarus besloten. 'Als het beroep was gewonnen, dan was er toch nog vijftig tot zeventig duizend euro nodig. Wellicht was WKE dan opnieuw geconfronteerd met een vordering van de Belastingdienst. Het bestuur acht het verstandiger om het geld, dat bijeengebracht is met de acties, te gebruiken voor de start van een nieuwe vereniging', aldus Klarus.

Het hoger beroep zou morgen dienen op het Gerechtshof in Leeuwarden. Of de topklasser het voetbalseizoen mag afmaken, moet nog blijken uit gesprekken met de curator. WKE staat momenteel vierde op twee punten achterstand van koploper Koninklijke HFC, met nog negen duels voor de boeg.

Nieuwe vereniging

Wel probeert WKE in overleg met de KNVB en de curator te bewerkstellingen dat het seizoen nog kan worden afgemaakt, ofschoon dan natuurlijk ook nog veel geld benodigd zal zijn.

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt een nieuwe vereniging opgericht die in de vijfde klasse gaat beginnen.

Lees ook:
WKE gaat in hoger beroep tegen faillissement
Rechter verklaart WKE failliet
Belastingdienst vraagt faillissement WKE aan