Wildlands houdt ontruimingsoefening

Emmen - Nog maar en paar weken om precies te zijn Goede Vrijdag (25 maart) en dan kan iedereen op expeditie in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Maar voor het zover is, moet men wel weten of alles veilig is en werkt zo als bedoeld is.

Daarom geeft Wildlands de abonnementhouders een unieke kans om als allereerste het park in te gaan om te helpen met testen. Dat doen ze op meerdere dagen. Zaterdag was er een grote testdag.

Om twaalf uur ging zaterdagmiddag de entree van Wildlands aan het Raadhuisplein open voor een paar duizend bezoekers. Eenmaal binnen werden de bezoekers vanaf het kompasplein naar Rimbula geleid. De grootste kas van Europa. In deze mysterieuze, groene wereld vol prachtige dieren en spannende avonturen stond een ontruimingsoefening gepland. Daar waar kinderen klauterden via touwbruggen naar torens vermaakten anderen zich in een bootje die over de Rimbula River aan het varen was tot dat om één uur een sirene een eind maakte aan alle pret.

Via de luidsprekers kwam het verzoek om naar de dicht bijzijnde uitgang te gaan en het gebouw te verlaten. Zonder paniek verlieten de bezoekers rustig het gebouw en na de oefening was iedereen weer vrij om Rimbula en de rest van Jungola vrij te bezoeken.

Koning Willem-Alexander verricht 18 maart de officiële opening van Wildlands.