Benefiet WKE levert 20.000 euro op

Emmen - In een grote tent op de parkeerplaats van Sportpark Grote Geert in Emmen, de thuishaven van voetbalvereniging WKE, is zondag een benefietconcert voor de voetbalclub gehouden.

Dat gebeurde na afloop van de wedstrijd WKE-TEC, die in 2-2 eindigde.

Het evenement leverde een bedrag van 20.000 euro op. Volgens voorzitter Tjeerd Boonstra is er tenminste 70.00 euro nodig om het huidige seizoen af te maken.

Bijna 30 artiesten

Zanger Chris de Roo uit Emmen nam een aantal weken geleden het initiatief voor het benefietconcert nadat bekend was geworden dat de club bijna failliet was. In totaal traden zondag 27 artiesten geheel belangeloos op voor de trots van het Emmer woonwagenkamp. Onder hen waren Jannes, René Karst, Jan Warringa en Robin Mink. Bij de ingang was een doorzichtige bus geplaatst waar bezoekers een vrijwillige donatie in konden stoppen voor de club.

De rechtbank in Assen verklaarde WKE afgelopen dinsdag failliet naar aanleiding van een aanvraag hiervoor van de belastingdienst. De club is hier tegen in beroep gegaan. Behalve dat de club hierdoor acht extra de tijd heeft gekregen om extra geld bij elkaar te krijgen zal het de rechter in een hoger beroep er ook van moeten overtuigen dat de club bestaan heeft in Emmen. Dat laatste is iets waar iedereen in de tent in geloofde zondag. 'Iedereen hier in de tent gelooft in WKE anders waren ze hier niet', aldus één van de aanwezigen.