Politie vermoedt brandstichting woning Weytackers

‚ÄčEmmen - De politie vermoedt dat er in de nacht van dinsdag op woensdag brand is gesticht in de woning van de 31-jarige Jessica Wever aan de Weytackers. Hierbij kwam zij om het leven en raakten haar twee dochtertjes zwaargewond.

De brandweer haalde de vrouw en haar 8- en 6-jarige dochtertjes uit de woning, waarna ze alle drie zwaargewond naar het ziekenhuis werden gebracht. Hun moeder overleed. De meisjes worden vanwege hun verwondingen in slaap gehouden.  

Uit onderzoek blijkt dat er geen aanwijzingen zijn voor een technische oorzaak. De sporen die de politie tot nu toe heeft aangetroffen wijzen op brandstichting.

In Hart van Nederland op SBS6 werd vanavond aandacht besteed aan deze zaak. De vader en zus van Jessica deden een emotionele oproep voor getuigen om zich te melden. 'Waarom is er brandgesticht en door wie?', vroeg de vader zich in tranen af. De familie snapt er niets van. 'Ze was een goede moeder en leuke zus', aldus Jeanet Wever. Er is na de uitzending tot nu toe één tip binnengekomen.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die bijvoorbeeld beeldmateriaal hebben of weten wie verantwoordelijk is of zijn voor de brand, kunnen bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of met de politie in Emmen via 0900-8844. Anoniem bellen kan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.