V&D Emmen: 'Sluiting leek ondenkbaar’

Emmen - 'Uiteindelijk is er maar één woord van toepassing en dat is: onwerkelijk', reageert filiaalmanager Bob Terlouw van de Emmer V&D-vestiging op het definitieve einde van de retailketen.

Volgens hem reageerde het personeel dan ook met grote verslagenheid op het sombere nieuws. Door het faillissement belanden er in Emmen ruim 100 man op straat.

Ontslagbrief

Dinsdag werd bekend dat warenhuis V&D na 130 jaar verdwijnt uit het straatbeeld. Overnamegesprekken met Cool Investments van Roland Kahn mislukten dinsdag definitief, waardoor 62 vestigingen in heel Nederland de deuren definitief moesten sluiten. Alle personeelsleden ontvingen begin januari al een ontslagbrief. Tot veel zorgen leidde dat toen niet onder de medewerkers. Ook niet in Emmen. De hoop op een doorstart was er nog volop. 'We hielden rekening met veel scenario’s. Een definitieve sluiting van de V&D leek ons ondenkbaar toe.' Helaas vond het onmogelijke plaats. Op dinsdag ontvingen alle medewerkers voor het laatst hun loon, dat sinds januari door het UWV werd betaald.

In tranen

Dinsdagavond kwamen alle personeelsleden in Emmen voor het laatst bij elkaar. 'Stiekem hoopten we het glas te kunnen heffen op goed nieuws. Een uur voor de bijeenkomst deelde de directie echter het slechte nieuwe met ons. Met als gevolg 100 man die in tranen steun bij elkaar zochten. Een schrale troost is dat we het verdriet samen hebben kunnen delen.'

'Weinig fiducie in doorstart'

De Telegraaf berichtte donderdag nog dat er achter de schermen nog steeds gewerkt wordt aan een mogelijke doorstart. Dergelijke geruchten vielen ook Terlouw ter ore, maar hij hecht er geen grote waarde aan. 'Ik heb er weinig fiducie in.'

De komende maand concentreert Terlouw zich op de ontmanteling van de winkelvloer. Daarna is het na 43 jaar definitief gedaan met de V&D in Emmen.