Rechter verklaart WKE failliet

Emmen – Voetbalvereniging WKE uit Emmen is dinsdagmiddag door de rechtbank in Assen failliet verklaard. De uitspraak volgt op een aanvraag van de Belastingdienst. Die zou naar verluid anderhalf miljoen euro van de Topklasser vorderen.

Het is nog onduidelijk wat precies de verdere consequenties voor de vijftig jaar oude vereniging zijn. Curator Jeroen Reiziger meldt dat de club in hoger beroep wil gaan tegen de uitspraak. Of dat ook gaat gebeuren zal blijken, 'maar de intentie is er', zo meldt hij aan RTV Drenthe.

Oude schulden

De zaak vond achter gesloten deuren plaats. WKE-voorzitter Tjeerd Boonstra was zonder advocaat aanwezig. Dagblad van het Noorden meldt dat de Belastingdienst denkt 'een sterke zaak te hebben'. Boonstra verklaarde de rechter onder meer dat hij niet in staat kon zijn om binnen vier weken de problemen bij WKE op te lossen. Opvallend in de zaak is dat de advocaat van de Belastingdienst oude schulden in de zaak heeft ingebracht, terwijl Boonstra stelt dat die in het verleden, in samenspraak met de fiscus, al zijn opgelost. De bestuursleden van de club kunnen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schuld van, zo melden ingewijden, anderhalf miljoen euro.

Drie weken geleden meldde het voormalige bestuur van WKE tijdens een ledenvergadering dat het faillissement zou worden aangevraagd, maar nieuwe voorzitter Tjeerd Boonstra trok daarop de aanvraag terug.

Lees ook:
WKE trekt faillissement weer in