Deel eigenaren panden V&D gaat niet akkoord met doorstart

Meppel / Assen / Emmen - De toekomst van V&D ziet er somber uit. Eigenaren van 15 van de 45 panden waarin een V&D is gevestigd, houden een doorstart van het warenhuis tegen. Dit meldt de Volkskrant vandaag. Ze gaan niet akkoord met een doorstart.

Volgens het dagblad zou Coolcat-baas Roland Kahn, die een doorstart wil maken met minimaal 35 V&D-winkels, ook de financiering nog niet rond hebben. Dit hebben ingewijden aan de krant gemeld.

De V&D-winkels sloten gisteren hun deuren. Vanaf woensdag is ontslag aangevraagd voor het personeel. Mocht er toch een doorstart komen, dan duurt het enkele weken voordat de warenhuizen weer opengaan. Het kost tijd om het personeel weer aan te nemen en dit geldt ook voor de bevoorrading van de winkels. ‘Het gaat weken duren voordat alles is geregeld’, meldde de woordvoerder van de curatoren gisteren.

De curatoren en verhuurders van de panden onderhandelen met mogelijke investeerders. Er zijn twee geïnteresseerde partijen: Cool Investments en Hudson’s Bay. De partijen streefden er eerder nog naar om gisteren al tot een deal te komen, maar de curatoren vroegen drie dagen uitstel aan bij de verhuurders. Met Coolcat-eigenaar Roland Kahn van de Cool Investments wordt gesproken over een doorstart van minimaal 35 en maximaal 50 V&D-warenhuizen. Hudson's Bay is alleen geïnteresseerd in de panden van V&D en niet in het merk. 

V&D heeft in totaal 62 vestigingen, waaronder in Meppel, Assen en Emmen.