SBS6 volgt bouw Wildlands in nieuwe tv-serie

Emmen - Na tachtig jaar sluit Dierenpark Emmen de deuren om plaats te maken voor Wildlands Adventure Zoo Emmen. De bouw van dit avonturenpark wordt vanaf donderdag gevolgd door SBS6 in 'Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie'.

In deze achtdelige realityserie is te zien hoe groot de impact is van deze enorme expeditie op mens en dier. Maar liefst 22 hectare Nederlands landschap moet worden omgetoverd tot een nieuwe wereld waar dieren en thematisering hand-in-hand gaan. Duizenden exotische planten staan op het punt om geïmporteerd te worden uit Latijns-Amerika voor de grootste overdekte jungle van de wereld.

Allergrootste verhuizing van Nederland

Attracties worden aangekocht en tegelijkertijd worden 7.000 dieren klaargestoomd voor de allergrootste verhuizing van Nederland. Dat de bouw van het meest spectaculaire avonturenpark in Europa een aanzienlijke klus is, bewijst deze serie. Van de verhuizing van de dieren die tot in de puntjes geregeld is tot de bepaling van de indeling van het nieuwe park, de daadwerkelijke bouw en de race tegen de klok. Is Wildlands op tijd klaar voor de geplande opening eind maart? 

'Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie' is vanaf donderdag te zien bij SBS6. Elke aflevering begint om 23.30 uur.

Website: www.sbs6.nl/degroteexpeditie