Willem Brink trekt zich terug bij WKE

Emmen - Willem Brink moet in verband met persoonlijke omstandigheden zijn activiteiten bij WKE volledig beëindigen.

Op de ledenvergadering heeft Brink er samen met een aantal andere leden mede voor gezorgd dat er een groep mensen opstond om WKE voor een faillissement te behoeden. Brink was oprecht geschrokken van de slechte situatie waar de club op dat moment in verkeerde. Hij en vele andere leden gingen ervan uit dat de club vanaf 2015 weer een gezonde herstart had gemaakt. Dit bleek op de laatste ledenvergadering niet het geval.

Voor de meeste leden kwam het bericht over het terugtrekken van Brink niet als verassing, aangezien hij zich dit seizoen mede door familie-omstandigheden al niet meer heeft bemoeid met het wel en wee van WKE. Er is nu voorlopig weer een bestuur met Tjeerd Boonstra, Harm Bakker en Hendrik Wardenburg.

Brink spreekt berichten tegen dat hij garant staat voor alle lopende kosten van WKE voor dit seizoen. Dat heeft hij niet zo gezegd in de ledenvergadering. Zijn emotionele oproep was aan de leden van WKE om met elkaar te zorgen dat er genoeg geld moest worden binnen gehaald, zodat WKE zou kunnen blijven bestaan.