IJzel leidt tot drukte op Spoedeisende Hulp ziekenhuizen

Hoogeveen - Het zijn drukke dagen voor de afdelingen Spoedeisende Hulp in de ziekenhuizen in het noorden van het land. De ijzel heeft geleid tot behoorlijk wat ongevallen met letsel.

De Treant Zorggroep kwam woensdag in de loop van de ochtend met cijfers hierover naar buiten. Cijfers die, logischerwijze, rond 15.00 uur in negatieve zin moesten worden bijgesteld.

In Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen ging het dinsdag in totaal om tien personen. De teller stond woensdag om 15.00 uur ook weer op tien. 

In het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn woensdag tot 15.00 uur al vijftien slachtoffers van valpartijen en degelijke gerelateerd aan de gladheid binnengebracht. Dinsdag waren dat er maar liefst 25.  

Dinsdag meldden achttien personen zich met een botbreuk bij de spoedeisende hulp van het Isala Diaconessenhuis in Meppel. Woensdagochtend vroeg werden al zes mensen met een botbreuk in het gips gezet.

Ten slotte de cijfers van Refaja in Stadskanaal: woensdag tot 15.00 uur 11, dinsdag 22.

‘Het gaat voornamelijk om botbreuken, maar ook hebben enkele personen hersenletsel opgelopen’, aldus Marcel Pater van de Treant Zorggroep.