Waarschuwing niet de weg op te gaan blijft van kracht (foto's)

Regio - De waarschuwing van Rijkswaterstaat om niet de weg op te gaan in Groningen, Friesland en Drenthe blijft van kracht. Het KNMI heeft voor deze provincies een weeralarm (code rood) afgegeven. De ijzel zorgt voor zeer verraderlijke gladheid.

Er zijn vandaag al tientallen voertuigen door glijpartijen van de weg zijn geraakt. Rijkswaterstaat verwacht daarom dat de zeer gevaarlijke rijomstandigheden tot donderdagavond aanhouden.

In Drenthe viel woensdagochtend opnieuw regen die een nieuwe ijzelaanval tot gevolg had. Op de snelwegen A28 en A37 ondervindt het verkeer veel last van ijzel.

Rijkswaterstaat strooit sinds afgelopen weekend volop vanwege de winterse omstandigheden in het noordoosten van het land. Er is tot nu toe ruim 5,5 miljoen kilo zout gestrooid. Naast strooiwagens zet Rijkswaterstaat ook beide Firestorms (calamiteitenmachines) in. Ondanks alle inzet van Rijkswaterstaat kan gladheid niet worden voorkomen.

Protos Weering

De tussenronde van vanavond van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi in Emmen is verplaatst naar morgenavond.

Geen bussen

Bussen van Arriva en Qbuzz in Drenthe en Groningen rijden niet vanwege de gladheid.

Code rood blijft in ieder geval gelden tot 15.00 uur vandaag. Gisteren gold in de noordelijke provincies een groot deel van de dag code rood, waarna werd overgeschakeld op code oranje.

Lees ook:
Ongevallen op A28 zorgen voor ernstige vertraging
IJzel veroorzaakt ongemak op de weg (foto's)
IJzel zorgt voor 66 kilometer file op A28