Het blijft spekglad in het noordoosten

Regio - In het noordoosten van het land is het op grote schaal nog spekglad door eerdere ijzel. De gladheid breidt zich vanavond en vannacht zuidwestwaarts uit.

In het midden van het land (Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Overijssel en Gelderland) is later vanavond en vannacht kans op ijzel. Weeronline verwacht dat de ijzel in de ochtendspits grote problemen zal veroorzaken. Het zuiden en zuidwesten blijven in de zachte lucht en hoeven alleen regen te verwachten. Naar verwachting komt de gladheid tot aan de lijn Haarlem - Arnhem.

In het noordoosten wordt vanavond en vannacht weinig neerslag verwacht, maar blijft het spiegelglad. Dit komt doordat niet al het aanwezige ijs op de wegen zal verdwijnen. Zeker in woonwijken waar niet wordt gestrooid zal de situatie nauwelijks verbeteren.

Woensdag overdag af en toe ijzel

Zeker tot het middaguur maakt het midden van het land woensdag kans op ijzel. De temperatuur loopt overdag echter nauwelijks op. Er is een patstelling tussen zachte lucht in het zuidwesten (met 8 graden in Zeeuws-Vlaanderen) en kou in noordoosten (met in Groningen -5). De gladheid in het noordoosten zal, omdat het de hele dag blijft vriezen, niet zomaar verdwijnen.

Stevige dooiaanval op donderdag

Donderdag volgt vanuit het zuidwesten een stevige dooiaanval. Waarschijnlijk wordt de kou in het noorden van het land niet zonder slag of stoot verdreven en dus houdt het noorden en noordoosten van het land tot en met donderdag grote kans op gladheid.