Rijkswaterstaat strooit tegen ijzel

Drenthe - Rijkswaterstaat heeft sinds zaterdag ongeveer 400 ton zout gestrooid in het Noordoosten van het land. Daar gaat de wegbeheerder de komende nacht en morgenvroeg volop mee door.

Automobilisten moesten zondag 3 januari rekening houden met gladheid. Het KNMI heeft code oranje afgegeven vanwege de kans op ijzel. In de nacht van zaterdag op zondag was het al erg glad op wegen in het Noorden van het land. Vanaf de A7 bij Bad Nieuweschans werd een ongeval gemeld, maar voor de rest was het wat ongevallen betreft rustig. Rijkswaterstaat heeft voor de ijzel overtrok het wegdek voorzien van een laagje zout en strooide ook gedurende de nacht bij. Toch kon dat niet voorkomen dat het volgens de Groningse politie zeer glad was op ondermeer de A7, N368, N33 en N46. Dat gold ook voor lokale wegen.

Komende nacht en maandagochtend kan het in dezelfde gebieden glad worden door sneeuw. Tevens is er eerst nog een kans op ijzel.

Het KNMI spreekt van 'grote risico's voor weggebruikers'. Mensen wordt geadviseerd hun rijstijl aan te passen en rekening te houden met langere reistijden.