Officier eist zeven jaar met tbs in zaak wurgmoord

Emmen / Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van zeven jaar met tbs geëist tegen een 51-jarige vrouw uit Emmen. Zij wurgde op 24 januari van dit jaar haar man aan de Druwerbrink in de wijk Bargeres in Emmen.

De dochters in huis waren op dat moment gealarmeerd door een briefje dat door hun moeder was geschreven. Hierin meldde de vrouw dat zij haar man had gedood en zichzelf ook zou doden. De meisjes troffen hun stiefvader inderdaad dood aan in bed en belden in paniek het alarmnummer. Een van hen, een 17-jarig meisje, vertelde meteen dat zij die nacht bij haar stiefvader lag te slapen en wakker was geworden doordat zij een sjaal om haar nek voelde. Ze was meteen weer door haar moeder in slaap gesust.

De vrouw werd in september door de rechtbank in Assen veroordeeld tot zes jaar en tbs voor doodslag op haar man. Daarbij was moord volgens de rechter niet te bewijzen, omdat er geen sprake was voorbedachte rade.

Na de uitspraak ging de Emmense in hoger beroep, waarbij zij werd gesteund door haar advocaat die ook vond dat er voor doodslag te weinig bewijs was. Na onderzoek bleek dat haar man 3,3 promille alcohol in zijn bloed had in de nacht dat hij overleed. Hij zou daarom ook kunnen zijn overleden aan een alcoholvergiftiging.

De vrouw kampt met psychische problemen en is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

Lees ook:
Zes jaar en tbs voor wurgmoord Emmen
Acht jaar cel en tbs geëist voor wurgmoord in Emmen
Vrouw (50) uit Emmen bekent moord op partner