'Meld carbidschieten aan gemeente'

Emmen - Carbidschieten mag alleen op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Om carbid te mogen schieten, is een melding nodig. Een melding kan tot 25 december worden ingediend bij de gemeente Emmen.

Inwoners die hun melding voor 20 december hebben ingediend, krijgen een ontvangstbevestiging per post. Mensen die hun melding later doen, kunnen de ontvangstbevestiging afhalen bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1. Ze krijgen telefonisch bericht als de brief klaarligt.

Aanmelden

De meldingsformulieren zijn te vinden op gemeente.emmen.nl, op het gemeentehuis en bij de gemeentewinkels in Emmer-Compascuum, Klazienaveen en Schoonebeek. Inwoners kunnen de ingevulde en ondertekende formulieren per post opsturen of afgeven bij het gemeentehuis of de gemeentewinkels. De plattegrond mag daarbij niet ontbreken. De overige regels die gelden voor carbidschieten staan op het meldingsformulier en op gemeente.emmen.nl.

Meldingen van andere activiteiten rond oud en nieuw, bijvoorbeeld het neerzetten van een tent groter dan 10 vierkante meter, moeten dit uiterlijk zondag 13 december bij de gemeente Emmen zijn gemeld.

Controle

De politie en de gemeente Emmen controleren op de naleving van deze regels. Als mensen niet aan de voorwaarden voldoen, kan de gemeente een proces-verbaal laten opmaken.