'Dal Baffo is plaatje geworden'

Emmen - Het Emmer Osteria Dal Baffo is uit de as herrezen, en hoe! Na maanden van hard werken opent gastheer en eigenaar Giampaolo Pintus zaterdag opnieuw de deuren.

Van zijn volledig en tegelijk prachtig herstelde restaurant aan de Weerdingerstraat. Zaterdag 14 november (van 18.00 tot 23.00) en zondag 15 november (12.00 tot 20.00 uur) is het open huis.

Het Emmer Osteria Dal Baffo is uit de as herrezen en hoe!! Na maanden achtereen hard werken, opent gastheer, annex eigenaar Giampaolo Pintus a.s. zaterdag opnieuw de deuren van zijn volledig en tegelijk prachtig herstelde restaurant aan de Weerdingerstraat. Zaterdag 14 nov (van 18.00 tot 23.00) en zondag 15 november (12.00 tot 20.00 uur) is het Open Huis. Mooie gelegenheid voor oude en nieuwe gasten, onder het genot van een drankje, bij te praten en vooral ook het resultaat te bewonderen van de ingrijpende verbouwing. De maandag erop komen de menukaarten na een half jaar weer op tafel en steken de koks de handen weer uit de mouwen. Dan kan het publiek zoals vanouds smullen van de heerlijke Italiaanse vis- en vleesspecialiteiten, de lekkere pizza, pasta’s, de tongstrelende wijnen en al die andere heerlijkheden waarmee Dal Baffo ons al sinds de opening in 1996 verwent.  Ook de reserveringen voor de kerst zijn ondertussen al weer op gang gekomen. Er is overigens nog ruimte…middels een telefoontje of via de site kunt u uw aanwezigheid op 24, 25 of 26 december vastleggen.

‘Gelukkig man’

Eigenaar Giampaolo Pintus maakt er geen geheim van tijdens en na de fatale brand op Hemelvaartsdag behoorlijk in de put te hebben gezeten. Zijn levenswerk lag in de as en tot overmaat van ramp liet zijn gezondheid hem gelijktijdig ook nog eens in de steek. Vlak voor de heropening staat er echter weer een trotse, stralende man vol levenslust die fysiek en mentaal weer helemaal de oude is. ‘Ik ben een gelukkig man’, bevestigt Pintus die met zichtbaar genoegen vertelt over de gezamenlijke inspanningen, de volledige nieuwe keuken en inventaris, de mooie houten vloer, twee oogstrelende bars, het mooie schilderwerk etc. Belangrijk noemt de eigenaar ook het warme medeleven van zijn gasten en relaties. ‘’Daar ben ik erg dankbaar voor’, laat hij weten.       

Restaurant Osteria Dal Baffo, Weerdingerstraat 247 Emmen, Tel: 0591-617215, www.dalbaffo.nl