Emmer-Compascuum komt in actie voor Fresenius

Emmer-Compascuum - Een triest verhaal maar werkelijkheid. Ontslagen worden. Niet 1, 5, of 10 personen, maar liefst 120 medewerkers van de grootste werkgever van Emmer-Compascuum. Een ramp voor de medewerkers, maar ook voor hun gezinnen.

Een deel van de medewerkers kan hun baan voorlopig houden bij Fresenius Kabi. Maar de kans is groot dat het bedrijf  op niet al te lange termijn de poort gaat sluiten. Met  gevolgen voor de leefbaarheid in het dorp. Niet alleen voor de huidigde generatie, en maar ook voor de toekomst. Doe mee en stuur een email naar actie@dorpsbelangenec.nl  met de tekst 'Behoud Werkgelegenheid Fresenius ECO'. 

De ondernemers in Emmer-Compascuum maken zich ook grote zorgen. Geen werk betekent, minder inkomsten of te wel een minimale besteding. 'Dit treft het hele dorp. Een dalende omzet met wellicht de sluiting. Met alle gevolgen van dien. Een sneeuwbal effect. Laat je stem als medemens en ondernemer horen. Laat horen dat jij het er echt niet mee eens bent. Laat de politiek in Emmen horen wat ons ongenoegen is! Laat het doordreunen tot in Den Haag', aldus de ondernemers.

Bezorgde inwoners van Emmer-Compascuum zijn inmiddels een Facebook-pagina gestart:

EN DAN NU VOL GAS. SAMEN STERK! DEEL DIT BERICHT EN LAAT DIT BERICHT DELEN. LAAT EEN BERICHTJE ACHTER!DANK JE WEL!

Posted by Samen Sterk voor de medewerkers van Fresenius on zondag 20 september 2015