Energiewacht nieuwe hoofdsponsor Ronde van Drenthe

Hoogeveen / Assen - Serviceorganisatie Energiewacht en de Ronde van Drenthe zijn op 18 september 2015 een sponsorovereenkomst met elkaar aangegaan. Energiewacht zal met ingang van januari 2016 hoofdsponsor zijn van de jaarlijkse wielerronde.

Het contract is afgesloten voor de duur van een jaar met een aanvullende optie van twee jaar.

Met het hoofdsponsorschap intensiveert Energiewacht haar betrokkenheid bij de Ronde van Drenthe en het wielrennen in het algemeen. De afgelopen jaren werd reeds de wedstrijd Energiewacht Dwars door Drenthe verreden (Heren, categorie 1.1). De sportieve prestaties en enthousiaste reacties hebben er toe geleid dat Energiewacht graag opteert voor het hoofdsponsorschap in 2016.

'Mooie aanvulling'

‘De Profronde voor heren is een mooie aanvulling op het diverse wielerprogramma dat Energiewacht al sponsort’, aldus commercieel Directeur Hindrik Aalders. ‘Niet alleen sluit het goed aan bij ons sponsorbeleid waar een grote rol is weggelegd voor wielrennen. We vinden het ook belangrijk om evenementen/wedstrijden als de Ronde van Drenthe te steunen, zodat deze kunnen blijven voortbestaan in onze regio. Mooi voor de wielerfans, goed voor de provincie en de aanwezige bedrijven.’

De Eerste Energiewacht Ronde van Drenthe vindt plaats op zaterdag 12 maart 2016.

Ronde van Drenthe

In 1960 werd de eerste Internationale Ronde van Drenthe verreden voor amateurs. De ronde is uitgegroeid tot een van de grootste internationale wielerrondes voor profs in Nederland. Renners als Henny Kuiper, Rudy Kemna, Bert Jan Lindeman hebben deze ronde in het verleden gewonnen.

In 2016 zal de ronde voor de 54ste keer worden verreden met gedeeltelijk een live tv-uitzending en uiteraard weer met internationale deelname van profs. Voor het eerst zal dan Energiewacht als hoofdsponsor aan deze ronde verbonden zijn.

De start en finish van de Energiewacht Ronde van Drenthe vinden plaats in Hoogeveen.