Personeel Fresenius gaat in Duitsland actievoeren

Emmer-Compascuum - Zo'n 175 van de ruim 230 stakers bij Sanquin-leverancier Fresenius Kabi uit Emmer-Compascuum reizen in de nacht van woensdag op donderdag met bussen naar Bad Homburg in Duitsland.

Daar zetten ze hun actie voort en willen ze spreken met de directie van het moederbedrijf.

De staking bij Fresenius gaat morgen inmiddels de vijfde dag in. Werknemers en uitzendkrachten staken voor een fatsoenlijk sociaal plan, gebaseerd op afspraken uit 2012, met een looptijd van vijf jaar en een ontslagvergoeding conform de kantonrechtersformule en aanvullende vergoeding voor scholing.

Janwillem Compaijen, bestuurder FNV: 'De actiebereidheid bij de mensen is groot. Het vertrouwen in het bedrijf is volledig verdwenen, nadat de directie eerdere beloften over werkzekerheid met voeten trad. Bij de komende reorganisatie gaan er alweer 120 mensen uit. Die hebben recht op een fatsoenlijke behandeling en ontslagvergoeding. Voor minder doen ze het niet.'

Fresenius Kabi verplaatst steeds grotere delen van de productie naar een zusterbedrijf in Horatev in Tsjechië en naar Midden-Amerika. Het moederbedrijf in het Duitse Bad Homburg is hiervoor eindverantwoordelijk.

Lees ook:
Personeel Fresenius gaat staken
Ultimatum vakbonden voor Fresenius loopt vandaag af