Regionale jeugdopleiding FC Emmen gecertificeerd

Emmen - De jeugdopleiding van FC Emmen is voor aanvang van de wedstrijd FC Emmen – RKC Waalwijk officieel gecertificeerd tot een regionale jeugdopleiding namens de KNVB.

Teun Jacobs (coördinator voetbaltechnische afdeling KNVB) overhandigde het unieke keurmerk aan Wim Beekman (algemeen directeur) en Paul Kamphuis (manager jeugd).  De jeugdopleiding is volgens het nieuwe Kwaliteit & Performance model van de KNVB geauditeerd. Meetpunten hierbij waren o.a.; het beleidsplan, het voetbalhandboek, het aantal elftallen, het technisch kader, het specialistenkader, het scoutingskader, het vervoer, het training en wedstrijdprogramma, samenwerking met scholen, de regio en de KNVB, accommodatie en voorzieningen en een innovatie kader.

Volgens Paul Kamphuis is er met alle medewerkers en vrijwilligers de laatste paar jaar echt een topprestatie neergezet! Gezien een niet al te grote zak met geld zijn we in drie jaar tijd van twee naar maar liefst acht elftallen doorgegroeid!  Het fundament staat en op de A1 na spelen alle elftallen weer op een goed ontwikkelingsniveau. Doelstelling is om dit te handhaven en waar mogelijk een kwaliteitsinjectie creëren. Een nieuwe uitdagende fase!