Wethouder: 'Geen F1 in Emmen'

Emmen - Max Verstappen komt geen Formule 1 demonstratie geven in Emmen. Onlangs kreeg het gemeentebestuur een aanbod van een evenementenorganisatie om voor een bedrag van 30.000 euro Max Verstappen een demonstratie te laten verzorgen.

Emmen dacht hiermee een uniek evenement te organiseren waar vele duizenden bezoekers op af zouden gaan komen. Een aantal partijen, waaronder Wakker Emmen, hebben aangegeven dit niet te zien zitten.

Fractievoorzitter Gunnar Jens Bijlsma van Wakker Emmen vindt dat de maat in Emmen vol is. De afgelopen periode zijn tal van feesten georganiseerd en wij vinden dat de 30.000 euro beter kan worden geïnvesteerd dan in een F1 demo. Bijlsma is blij dat het college een streep door het plan heeft gezet. Ook oppositiepartijen LEF! en VVD lieten weten de komst van Verstappen niet te zien zitten.

Aanbod ingetrokken

Het aanbod van de evenementeorganisatie is inmiddels ingetrokken. Sportpromotor Lee van Dam heeft de stekker uit het project getrokken.

Wethouder René van der Weide vindt het een verstandig besluit. 'We hebben het aanbod in eerste instantie positief bekeken, maar het blijkt dat er geen draagvlak voor is. Evenementen moeten kunnen rekenen op draagvlak en en dat hierbij  niet het geval. Daarnaast is de tijd ook te krap om alles nog in goede banen te kunnen leiden.'

Het aanbod is inmiddels ingetrokken. Indien dit niet het geval was geweest, had B&W besloten om een streep te zetten door het plan.