Afslag Emmen-Noord N34 gaat dicht

Klijndijk - Er komt toch een ongelijkvloerse kruising op de N34 ter hoogte van de Slenerweg. Dat heeft het college van gedeputeerde staten van Drenthe vandaag besloten. Tussen de afslag Emmen-Noord en de Slenerweg komt een parallelweg.

De huidige aansluitingen Emmen-Noord en Odoorn-Noord komen te vervallen. Vanaf Odoorn-Noord wordt een verbrede parallelweg met fietspad aangelegd naar de nieuwe aansluiting Exloo. De huidige Slenerweg wordt niet verplaatst. Er wordt een fietspad naast de bestaande weg aangelegd.

Door de aanleg van de parallelweg behoudt Emmen-Noord de aansluiting. De rotonde in Klijndijk krijgt door de komst van de parallelweg minder verkeer te verwerken.

'Oplossing doet recht aan wensen van omwonenden'

Gedeputeerde Henk Brink (VVD): ‘Hiermee komt een einde aan een periode van veel overleg en onderzoeken. Wij denken dat de oplossing waar voor gekozen is, recht doet aan wensen van zowel de inwoners uit Emmen als inwoners uit Odoorn, Klijndijk en omgeving. Een verkeersveilige N34, waarbij het verkeer goed doorstroomt en waardoor Emmen en regio goed bereikbaar zijn, is belangrijk voor de economische ontwikkeling van Zuidoost-Drenthe.’

De verwachting is dat in het voorjaar van 2017 wordt begonnen met de werkzaamheden, afhankelijk van procedures en grondverwerving.

Lees ook:
Odoornerweg wordt intensief gebruikt
Coevorden kiest voor Emmen-Noord
Raad Borger-Odoorn: 'Nieuwe afslag N34 beste optie'
Wakker Emmen wil afslag Emmen-Noord openhouden
Het dossier over dit onderwerp