Lichtkunst Hondsrugtunnel genomineerd voor Lamp Lighting Awards

Emmen - Het lichtkunstwerk in de Hondsrugtunnel in Emmen is genomineerd voor de 6e editie van de internationale Lamp Lighting Awards in Barcelona.

Deze prestigieuze prijs is bedoeld voor projecten waarbij verlichting in relatie tot architectuur op creatieve, innovatieve en duurzame wijze wordt toegepast.

Internationale allure Wethouder Bouke Durk Wilms. 'Het is heel spannend. De jury van de Lampaward is erg enthousiast over de gedachte achter het lichtkunstwerk en het kunstwerk zelf. Ik hoop de Award mee te nemen naar Emmen aanstaande donderdag, zodat inwoners van Emmen nog trotser kunnen zijn op de nieuwe tunnel.'

Meer dan 600 inzendingen

De jury van Lamp Lighting Solutions maakt de winnaar bekend op donderdag 11 juni. Emmen hoort bij de laatste vijf. Het grootste lichtkunstwerk ter wereld is genomineerd in de categorie: ‘Urban and Landscape Lighting’. In deze categorie is gekeken naar creatief gebruik van verlichting in het openbaar gebied zoals bruggen, wegen, tunnels en parken. Er waren meer dan 600 inzendingen.

Het idee van het kunstwerk komt van kunstenares Titia Ex. Het lichtkunstwerk is opgebouwd uit een stelsel lichtgevende buizen die tegen de binnenwanden van de tunnel zijn geplaatst en langzaam van kleur veranderen. Ze vormen samen een motief die de veldkeien van de Hondsrug symboliseren. Het kunstwerk is bijna een kilometer lang en daarmee het grootste lichtkunstwerk van de wereld.

Bekijk het lichtkunstwerk Wethouder Wilms: 'Mensen die nog niet door de Hondsrugtunnel zijn gereden, raad ik dit zeker aan eens te doen. Ben je niet in de gelegenheid? Er is een video gemaakt voor de jury. Deze is te bekijken op: www.emmeninbeeld.nl. Delen, retweeten en Facebooken mag.'

De uitreiking is live via twitter te volgen vanuit Barcelona via: @gemeenteEmmen of #Hondsrugtunnel