'Beklimming Mont Ventoux veel te zwaar voor ALS-patiënten'

Hoogeveen - Het was een pittige dag donderdag voor Martijn Doldersum en zijn Team Dollie 15. Zelfs zo zwaar dat Dennis Kruise, het fietsmaatje van Martijn, zich afvraagt of het wel verantwoord is om ALS-patiënten de Mont Ventoux te laten beklimmen.

'Ik doe dit nooit, maar dan ook nooit weer', was de reactie van Kruise net na de aankomst op de Mont Ventoux in Frankrijk. 'Het is veel te zwaar voor ALS-patiënten. Ik snap niet dat ze de mensen dit aandoen.'

Vorig jaar vond Kruise het al zwaar. 'Dit jaar was het bijna niet te doen. Ik heb me af laten wisselen door Henri Doldersum, John Slagter, Richard van der Most en Bart Perdon. John kan goed fietsen en heeft het zwaarste gedeelte gedaan.'

Het team beklom met vijftien man de berg, maar had hulp nodig van onder anderen Mathilde en Sheila Doldersum. Zij zouden in eerste instantie alleen meegaan om hun man en vader te steunen.

Hoeveel geld het team heeft opgehaald is nog niet bekend. Tot en met augustus kan er gedoneerd worden via via: http://deelnemers.tourduals.nl/team/50/.

Lees hier het verslag over de beklimming van de 'grote boef'.