Verlichting tunnel aan-uit

Emmen - De verlichting in de Emmer Hondsrugtunnel blijft voor problemen zorgen. Tunnelbouwer BAM heeft de led-lampen de afgelopen tijd opnieuw geïnspecteerd omdat ze nog steeds niet naar behoren werkten.

Een aantal lampen is verwijderd. Volgende week of begin juni worden de lampen teruggeplaatst. De kans op nieuwe problemen is niet uitgesloten. De oorzaak van de uitval is de inspectie niet duidelijk geworden. Mogelijk is er water of zand in de led-lampen gekomen. Dit gaat verder onderzocht worden. De lampen, samen een kilometer lang, vormen het langste lichtkunstwerk ter wereld. Ze zorgen echter sinds de oplevering van de tunnel al voor problemen. In januari werd de verlichting ook al eens aangepakt. Drie verlichtingsonderdelen werden toen vervangen. D66-fractievoorzitter Carmen Hoogeveen klaagde onlangs dat de lampen vaak uitvallen.

 

Wethouder Bouke Durk Wilms moest toen het antwoord schuldig blijven. Volgens een gemeentewoordvoerder is tunnelbouwer BAM verantwoordelijk voor de oplossing van het probleem. `Dit valt onder de garantie en kost de gemeente Emmen dus geen cent', aldus de woordvoerder. Voor de gemeente Emmen is te hopen dat alle lampen in elk geval tot en met 11 juni blijven branden. Dan hoort de gemeente of de tunnelverlichting de zogenoemde Lamp Lighting Solutions Awards gewonnen heeft.